Verticale Tuin

Verticale tuinen zie je steeds meer. En dat is niet voor niets! Iedereen kijkt graag naar groen en een verticale tuin past op heel veel plekken. Binnen in een kantoorpand, maar ook buiten in een kleine (of grotere) tuin.

Voordelen verticale tuin

Vertical planting heeft veel voordelen: het is ruimtebesparend, rustgevend maar functioneert ook als een natuurlijk luchtfilter en luchtbevochtiger. Omdat het geluid kan absorberen, is het uitermate geschikt voor grote kantoorruimtes en ontvangstruimtes. Ook kan het bijdragen aan het besparen van energie als het tegen een buitengevel wordt geïnstalleerd.

Verticale tuinen zijn onderhoudsvriendelijk omdat ze een computergestuurd irrigatiesysteem hebben. Afhankelijk van de locatie kun je kiezen voor leidingwater of regenwater.

Mogelijkheden verticale tuin

De Vertical planting company heeft verschillende mogelijkheden als het gaat om een verticale tuin:

  1. Klimplantsystemen: geschikt voor grote gebouwen (20-30 m hoog), grens- en terreinafscheidingen en open parkeerplaatsen. Voor de laatste locatie is een klimplantsysteem heel geschikt omdat het stof absorbeert.
  2. Groen wand of gevel: geschikt voor elke muur, op elke locatie en op elk formaat. Zowel buiten, als binnenshuis. Zelfs op plekken die zijn afgesloten van daglicht (zoals parkeergarages)! 
  3. Groene scheidingswand: geschikt voor binnenshuis omdat deze tropische planten bevat. Dit systeem  kan zowel op een vaste wand als op een mobiele scheidingswand (moving hedge) worden geïnstalleerd. De moving hedge is aan beide zijden beplant en werkte geluidsabsorberend. U kunt deze verplaatsen en als room divider gebruiken.

Uw eigen unieke verticale tuin

Elke verticale tuin is uniek omdat we hem op maat maken. Wij gaan eerst samen met u kijken naar de locatie. Daar kijken we naar de klimaatomstandigheden en lichtinval. Op basis daarvan kiezen wij de geschikte planten. Als dit eerste concept u bevalt, dan gaan wij dit verder uitwerken in een 3d visueel ontwerp. Zo heeft u vooraf al een goed idee hoe het er uit gaat zien want geen verticale tuin is hetzelfde!

Interesse? Neem gerust contact met ons op!

Neem contact met ons op
Bellen of mailen kan direct

Mail ons Direct contact