Mobiele groene wanden in kantoor.

04 april 2019

Wist u dat een werkomgeving de motivatie van werknemers sterk beïnvloedt? Bijna 1 op de 4 Nederlandse werknemers zegt zijn werkomgeving niet inspirerend te vinden en nog eens de helft daarvan vindt zijn werkomgeving zelfs saai(!). Dit blijkt uit onderzoek van Sharp naar irritaties en belemmeringen op de werkvloer onder 6000 Europese kantoormedewerkers.

Heeft u al eens overwogen om een verticale tuin in uw kantoor aan te leggen? Met een verticale tuin binnen uw kantoor maakt u een werkomgeving een stuk frisser, mooier én biedt u tegelijkertijd vele voordelen voor werknemers. In deze blog delen we graag een aantal voordelen van een mobiele groene wand binnen uw kantoorpand.

Een mooier kantoor
Met een mobiele  groene wand in uw kantoor haalt u een echte eyecatcher binnen. U haalt de levendigheid van buiten naar binnen. Dit maakt uw kantoor visueel aantrekkelijk en zorgt daarnaast voor een prettige sfeer. Meer groen stimuleert daarnaast de creativiteit. Dat is mooi meegenomen, toch?

Aangenamer kantoorklimaat
In de Arbowet staat dat de temperatuur binnen kantoren niet nadelig mag zijn voor de gezondheid van werknemers. En wist je dat de luchtvochtigheid in een kantoor in directe relatie staat met het welbevinden van mensen in die ruimte? Bij een optimale luchtvochtigheid is de arbeidsproductiviteit hoger, wijst onderzoek uit. Planten verminderen niet alleen de hoeveelheid schadelijke CO2 in een kantoor, maar hebben ook een positieve invloed op de luchtvochtigheid.

Een ander onderzoek wees uit dat mensen het minder snel te warm of te koud hebben wanneer er planten aanwezig zijn binnen de kantoormuren. Hier leest u meer over de vermindering van gezondheidsklachten door het plaatsen van planten. Met een verticale tuin binnen uw kantoor haalt u veel planten binnen. De impact van een groene (scheidings)wand is dus enorm. 

Minder ziekteverzuim
Nog een leuk feitje: wist u dat het werken in een ruimte met gemiddeld tot veel planten ziekte onder werknemers met 20 procent kan verminderen? En de gemoedstoestand van werknemers op kantoren met beplanting blijkt ook positiever. Dus, waar wacht u nog op?

Verzorging van uw groene wand
Onze designs worden voorzien van een zeer eenvoudig irrigatiesysteem.  Hiermee garanderen wij dat uw nieuwe mobiele groene wand in prachtige conditie blijft, en u lang kunt blijven genieten van al dat mooie groen.

Bron: Joris Bunschoten


‹ Terug naar overzicht


Neem contact met ons op
Bellen of mailen kan direct