5 inspirerende verticale planten designs

14 maart 2019

Verticale planten designs, we zien ze tegenwoordig steeds vaker in ons straatbeeld. Deze vorm van gevelversiering bevordert de aanwezigheid van groen in stedelijke gebieden. Dit heeft niet alleen een grote esthetische meerwaarde voor steden, maar verticale tuinen dragen ook bij aan de gezondheid en het gevoel van welbevinden en het verbetert de luchtkwaliteit en het milieu. De gezondheids-, energie-efficiëntie-, akoestische- en waardevermeerderings-voordelen van verticale tuinen verzekert u ervan dat uw investering altijd rendement zal opleveren. In dit blog delen wij graag 5 inspirerende verticale planten designs om u kennis te laten maken met de eindeloze mogelijkheden.

Musée du quai Branly

Het Musée du quai Branly is gevestigd in hartje Parijs. Vlakbij de Eiffeltoren. Musée du quai Branly is een etnografisch museum en een echt toeristenattractie. Maar dit gebouw is niet alleen speciaal vanwege de verzameling van ruim 300.000 kunststukken. De buitenkant van het museum is namelijk ook een waar kunststuk. Van de ruim 1.200 meter brede gevel is de verticale tuin van 200 bij 12 meter letterlijk het meest levendige stuk. 

Via Verde

Via Verde in Mexico Stad is misschien wel het perfecte voorbeeld van verticale tuinen met een hoge functionele waarde. De letterlijke betekenis van Via Verde is ‘groene manier’. En die naam is niet zomaar gekozen. De ‘groene manier’ is namelijk een groot project in Mexico Stad om 1000 snelwegpilaren in verticale tuinen te veranderen. Met deze verticale tuinen wordt de metropool een stuk groener. Het groene aanzicht was niet de enige reden om de pilaren van verticale tuinen te voorzien. De verticale planten designs werken namelijk als natuurlijke luchtfilter en absorbeert gedeeltelijk het geluid van de voorbijrijdende auto’s. Een ontzettend innovatief project.

The Rubens Hotel

Bent u binnenkort in Londen? Dan adviseren we u om een kijkje te nemen bij The Rubens Hotel. Dit 5-sterrenhotel ligt vlakbij Buckingham Palace en is zeker de moeite waard om even langs te lopen. De buitenkant van het hotel is namelijk voorzien van een prachtige Living Walls. De Living Walls van The Rubens Hotel zijn in totaal 350 vierkante meter groot en bestaan uit 10.000 planten. Hiermee zetten ze vol in op duurzaam toerisme. De verticale tuin houdt het hotel namelijk koel in de zomer en warm in de winter, het verbetert de luchtkwaliteit rondom het hotel en het biedt plek voor insectenbestrijders, zoals bijen, vlinders en vogels. Een echte win-win situatie voor The Rubens Hotel.

Verticale tuin The Rubens Hotel

Bron: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hotel_The_Rubens,_Londres,_Inglaterra,_2014-08-07,_DD_001.JPG

Eco-luxury Hotel

Terug naar Parijs. Want in 2022 wordt het straatbeeld werkelijk prachtig aangevuld met het Eco-Luxury Hotel. Een ambitieus project van Kengo Kuma om duurzaamheid op innovatieve wijze in het stadsbeeld te integreren. Hoewel dit niet alleen met verticale tuinen gebeurt, wordt hiermee wel een nieuwe ‘groene long’ in de buurt ontworpen. 

Skainos project Belfast

Het vijfde inspirerende design is één van onze eigen projecten. In 2012 hebben wij het Skainos project in Belfast ten uitvoer mogen brengen. Een groene gevel waar wij nog steeds erg trots op zijn. Met dit design hebben we op duurzame wijze het ‘Wow-effect’ weten te creëren. En met succes, want er wordt tegenwoordig vaak gestopt door voorbijgangers om foto’s te nemen van deze groene gevel. Zo ook de BBC.

Verticale tuin Skainos project Belfast 

Samen werken aan een groene toekomst

Zoals u hebt gezien, zijn de ontwerpmogelijkheden oneindig. Deze worden écht alleen begrensd door uw verbeelding. Heeft u al een beeld voor ogen en wilt u dit met ons bespreken? Of ontvangt u graag een advies op maat? Dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Vanuit onze jarenlange ervaring zijn wij gespecialiseerd in het adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden van verticale tuinen. Hierdoor kunnen wij onze klanten de nieuwste technologieën en onderhoudsprogramma's bieden, in combinatie met een uitstekende service. Zo werken we graag met u aan een groene(re) toekomst.  


‹ Terug naar overzicht


Neem contact met ons op
Bellen of mailen kan direct