Verticale tuin binnen uw kantoor: de voordelen

21 februari 2019

Wist u dat een werkomgeving de motivatie van werknemers sterk beïnvloedt? Bijna 1 op de 4 Nederlandse werknemers zegt zijn werkomgeving niet inspirerend te vinden en nog eens de helft daarvan vindt zijn werkomgeving zelfs saai(!). Dit blijkt uit onderzoek van Sharp naar irritaties en belemmeringen op de werkvloer onder 6000 Europese kantoormedewerkers.

Heeft u al eens overwogen om een verticale tuin in uw kantoor aan te leggen? Met een verticale tuin binnen uw kantoor maakt u een werkomgeving een stuk frisser, mooier én biedt u tegelijkertijd vele voordelen voor werknemers. In deze blog delen we graag een aantal voordelen van verticale tuinen binnen uw kantoorpand.

Een mooier kantoor

Met een verticale tuin in uw kantoor haalt u een echte eyecatcher binnen. U haalt de levendigheid van buiten naar binnen. Dit maakt uw kantoor visueel aantrekkelijk en zorgt daarnaast voor een prettige sfeer. Meer groen stimuleert daarnaast de creativiteit. Dat is mooi meegenomen, toch?

Aangenamer kantoorklimaat

In de Arbowet staat dat de temperatuur binnen kantoren niet nadelig mag zijn voor de gezondheid van werknemers. En wist je dat de luchtvochtigheid in een kantoor in directe relatie staat met het welbevinden van mensen in die ruimte? Bij een optimale luchtvochtigheid is de arbeidsproductiviteit hoger, wijst onderzoek uit. Planten verminderen niet alleen de hoeveelheid schadelijke CO2 in een kantoor, maar hebben ook een positieve invloed op de luchtvochtigheid.

Een ander onderzoek wees uit dat mensen het minder snel te warm of te koud hebben wanneer er planten aanwezig zijn binnen de kantoormuren. Hier leest u meer over de vermindering van gezondheidsklachten door het plaatsen van planten. Met een verticale tuin binnen uw kantoor haalt u veel planten binnen. De impact van een groene (scheidings)wand is dus enorm. 

Minder ziekteverzuim

Nog een leuk feitje: wist u dat het werken in een ruimte met gemiddeld tot veel planten ziekte onder werknemers met 20 procent kan verminderen? En de gemoedstoestand van werknemers op kantoren met beplanting blijkt ook positiever. Dus, waar wacht u nog op?

Verzorging van uw verticale tuin

Onze designs worden voorzien van een automatisch irrigatiesysteem. Met dit systeem kunnen wij op afstand de aanvoer van water en voedingsstoffen coördineren. Via constante metingen worden alle omstandigheden nauwlettend in de gaten gehouden. Hiermee garanderen wij dat uw nieuwe verticale tuin in prachtige conditie blijft. En dat u lang kunt blijven genieten van de verticale tuinen binnen uw kantoorpand.

Bekijk hier hoe we bij Procap mobiele groene scheidingswanden hebben ontwikkeld voor gunstigere werkomstandigheden in hun kantoor.

Meer informatie over verticale tuinen binnen uw kantoor aanleggen 

Een verticale tuin binnen in uw kantoor aan laten leggen biedt dus echt meer dan alleen een fraai design. Het moderne design maakt dat de verticale tuin een echte eyecatcher is voor uw werkomgeving. In combinatie met de functionele voordelen is een groene scheidingswand van toegevoegde waarde voor elk kantoor. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Vanuit onze jarenlange expertise denken wij graag met u mee en kunnen u voorzien van een advies op maat.


‹ Terug naar overzicht


Neem contact met ons op
Bellen of mailen kan direct