Groene Gevel/Verticale Binnentuin

21 februari 2017

Deze bijzondere verticale tuin is geinstalleerd in een nieuw kantoor.

De klant absoluta, wilde graag mooie bladplanten met kleuren er in verwerkt, ze zijn dan ook erg blij met het eindresultaat. Met deze  plantengevel willen ze de klanten en personeel een prettige werksfeer bieden door de luchtkwaliteit te verbeteren. Door deze planten keus is het zeker gelukt.

Waardoor ontslaat de slechte luchtkwaliteit:

Uit onderzoek is bewezen dat de lucht binnen schadelijke stoffen bevat en in combinatie met een lage luchtvochtigheid kunnen er klachten ontstaan. De schadelijke stoffen komen door de gebruikte bouwmaterialen zoals kunststof en door elektrische apparatuur. Ook wanneer je met meerdere mensen in een beperkte ruimte bent zorgen ademhaling en transpiratie voor verslechtering van de lucht.

Welke klachten ontstaan daardoor:


De lage luchtvochtigheid en slechte luchtkwaliteit veroorzaakt klachten als hoofdpijn, irritatie aan de huid, ogen, neus en keel, allergieën, droge mond en vermoeidheid.

Hoe helpen planten dit voorkomen:


Planten in je huis of kantoor zijn gezond, want alle planten produceren zuurstof. Je kunt zorgen voor betere luchtkwaliteit door voldoende te ventileren, maar dus ook door gebruik van kamerplanten. Er zijn planten waarvan wetenschappelijk bewezen is dat zij de lucht zuiveren. Deze planten zetten CO² om in zuurstof, halen schadelijke stoffen uit de lucht en verbeteren de luchtvochtigheid. Planten die veel water nodig hebben, kunnen de luchtvochtigheid wel met 15% verhogen. Ook helpen ze de ruimte te koelen, door schaduw en waterverdamping.

Bekijk ook onze contactpagina voor meer informatie.


‹ Terug naar overzicht


Neem contact met ons op
Bellen of mailen kan direct