Groene Gevels voor Verbetering Leefkwaliteit

20 februari 2016

Groene gevels en verticale tuinen zichtbaar vanaf de openbare ruimte voor verbetering leefkwaliteit

De gemeente Amsterdam stelt subsidie beschikbaar voor het aanleggen van groene gevels of daken. Hiermee wil zij huiseigenaren, VvE's, woningcorporaties, scholen en ondernemers stimuleren groene daken of groene gevels aan te leggen, zodat de stad beter bestand is tegen de gevolgen van klimaatverandering. Tegelijk wordt hiermee de biodiversiteit in de stad versterkt.

Wethouder Groen, Abdeluheb Choho: "Amsterdam groeit en ontwikkelt zich elke dag. Tegelijk moeten we anticiperen op het veranderende klimaat. Met meer groen verhogen we de leefbaarheid en het comfort in de stad, en met deze regeling kunnen Amsterdammers zelf aan de slag om daarvoor te zorgen."

Vraag subsidie aan!

Sinds 1 februari is de subsidieregeling Groene daken en gevels 2016-2018 beschikbaar.. De meerwaarde van groene gevels ligt vooral in het verbeteren van de leefomgeving en een bijdrage aan de biodiversiteit. Omdat het verbeteren van de leefomgeving een belangrijk doel is, moet de groene gevel zichtbaar zijn voor de mensen in de openbare ruimte. De nieuwe subsidieregeling groene gevels is er naast grondgebonden klimplanten ook voor planten in een constructie boven de grond beschikbaar. Kijk of uw dak of gevel geschikt is en neem contact met ons op.


Bekijk ook onze contactpagina voor meer informatie.


‹ Terug naar overzicht


Neem contact met ons op
Bellen of mailen kan direct