Groene long voor een gezonder binnenklimaat

30 maart 2020

Deze verticale tuin van ruim twee verdiepingen hoog fungeert als een groene long die voor een gezonder binnenklimaat zorgt in het kantoor van Maaz Chees bv in Bodegraven.

Planten en Luchtkwaliteit,


Vanuit verschillende de studies kan worden geconcludeerd dat het toevoegen van voornamelijk groene planten een positief effect hebben op het zuiveren van ongewenste stoffen. Planten nemen schadelijke stoffen op via de bladeren en breken deze via de wortels af. Hierbij noemen we specifiek de groene planten omdat deze een snellere stofwisseling hebben en hiermee een hoger aandeel van de stoffen afbreken. Daarnaast is een positief effect op de regulatie van de luchtvochtigheid vastgesteld.

Dit is een goede aanvulling op een goede behaaglijkheid daar met andere onderzoeken is aangetoond dat er circa 300 verschillende vluchtige organische verbindingen in een kantoorgebouw aanwezig kunnen zijn waaronder, formaldehyde en Benzeen.  Indien deze stoffen in de ruimte aanwezig zijn, geeft dit een verhoogd risico op Aspecifieke klachten. Denk hierbij aan hoofdpijn, vermoeidheid en/of luchtwegklachten.

Voor meer informatie over deze groene wand verwijzen wij u naar onze contact pagina.

Bron: joris bunschoten


‹ Terug naar overzicht


Neem contact met ons op
Bellen of mailen kan direct