fiscaal voordeel groene gevels en groene wandsystemen

29 januari 2020

 

Nu fiscaal voordeel op alle groene gevels en groene wandsystemen die door Vertical planting specialist worden geleverd en geplaatst.

 Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Vanaf 1 Januari 2020 extra voordelen op een investering van groene gevels en groene wandsystemen.

 Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.

Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een tijdstip dat u zelf bepaalt en levert een liquiditeit voordeel op.

U komt voor MIA of Vamil in aanmerking als u investeert in een groene gevel of groen wand  systeem dat op de Milieulijst staat en voldoet aan de daarin gestelde eisen. 

 Bekijk de infographic Hoe werkt MIA Vamil?

  https://infographics.rvo.nl/eia-infographic/

 

 Groene gevel systeem:

 a. bestemd voor: het ter verkoeling en zuivering van de buitenlucht, geluidsdemping of bevordering van broed- en foerageermogelijkheden van dieren met een vegetatielaag bedekken van de verticale buitenzijden van een bedrijfsgebouw of beide zijden van een muurconstructie,

 b. bestaande uit: een frame met substraat en vegetatie en al dan niet de volgende onderdelen: een gevelbeschermende laag, constructieve aanpassingen bij bestaande muren, irrigatieleidingwerk en nestel voorzieningen.

 Groene wandsysteem:

a. bestemd voor: het met een muurbegroeiingssysteem zuiveren en koelen van binnenruimten, ter ondersteuning van klimaatinstallaties, waarbij het begroeid oppervlak van het muurbegroeiingssysteem ten minste 5 vierkante meter per systeem bedraagt,

 b. bestaande uit: een inpandig begroeiingsysteem met vegetatie en al dan niet constructieve aanpassingen bij bestaande muren en irrigatieleidingwerk.

 

Voor meer informatie over een fiscaal voordeel van onze groene gevels en of groene wandsystemen neem u contact met ons op.

 

 

Bron: Joris Bunschoten


‹ Terug naar overzicht


Neem contact met ons op
Bellen of mailen kan direct