Groene Wanden

Verticale groene wand op iedere locatie mogelijk ongeacht afmeting!

'De grootste uitdaging is om het vermogen van de plant boven op iets te laten groeien zonder toevoeging van grond. Dit vereist een systeem dat milieuvriendelijk is de planten ondersteunt en daarnaast licht en duurzaam is. Vertical planting specialist is daarin geslaagd.'

Het systeem kan geïmplementeerd worden op elke muur, ongeacht de locatie en het formaat. De groene wand kan ook binnenshuis worden opgezet, kunstlicht is dan meestal wel noodzakelijk. Verticale vegetatie is zelfs mogelijk op plekken die helemaal afgesloten zijn van daglicht (zoals parkeergarages). De planten die wij gebruiken worden afgestemd op de klimatologische omstandigheden.

De verticale groene wand bestaat uit drie onderdelen: een aluminium of duurzaam hout frame, een 1cm laag polypropyleen (HDPE) paneel en petvelt- nylon-pockets of versa tray. Het aluminium frame wordt aan de muur bevestigd. Het zorgt voor een laagje lucht dat als een heel efficient thermische en fonische isolatie fungeert. Een 1cm dik polypropyleen paneel wordt vastgemaakt aan het aluminium frame. Deze laag brengt stevigheid aan de hele constructie en maakt het waterdicht en isolerend.

Nylon-vilt pockets gemaakt van gerecyclede plastic flessen, zijn bevestigd op het HDPE backing board. Dit nylon- vilt is rotvrij en gaat een leven lang mee. De hoge dichtheid maakt een homogene waterdistributie mogelijk. De verticale groene wand zal haar eigen unieke micro-omgeving creëren. De planten worden in de plant pockets geplaatst en de planten groeien in het nylon- vilt. Wij zijn op deze manier in staat een eigen uniek design te creëren waar van u jaren lang plezier zal beleven.

Het water wordt via leidingwater of regenwater gemengd met voedingsstoffen en via leidingen in de groene wand gebracht. Het begieten en voeden gaat volledig automatisch. Het hele gewicht van de Verticale Tuin, inclusief planten en het aluminium frame, is ongeveer 20-25 kg per vierkante meter. De verticale vegetatie kan daarom ook op iedere muur worden toegepast, ongeacht afmeting of hoogte. Het is een Milieuvriendelijk Design voor verticale tuinen of groene wands en verticale groene wanden, het is een manier om natuur toe te voegen aan het dagelijks leven van de inwoners en van de stad. Meer verticaal groen om de hoek voor iedereen!

De vertical planting specialist  kan op elke locatie een betonnen muur omtoveren tot verticaal groen design. Wij geven op elk groen wand 10 jaar garantie.

"Verticale groene wanden,een schuilplaats voor biodiversiteit en een 'schoonmaaksysteem' voor steden"

Bekijk ook het nieuws of bezoek onze contactpagina voor meer informatie.Neem contact met ons op
Bellen of mailen kan direct

Mail ons Direct contact