Groene Wanden

Verticale groene wand op iedere locatie mogelijk!

'De grootste uitdaging is om het vermogen van de plant boven op iets te laten groeien zonder toevoeging van grond. Dit vereist een systeem dat milieuvriendelijk is de planten ondersteunt en daarnaast licht en duurzaam is. Vertical planting specialist is daarin geslaagd.'

Het systeem kan geïmplementeerd worden op elke muur, ongeacht de locatie en het formaat. De groene wand kan binnenshuis worden opgezet, kunstlicht is dan meestal wel noodzakelijk. Verticale vegetatie is zelfs mogelijk op plekken die helemaal afgesloten zijn van daglicht (zoals parkeergarages). De planten die wij gebruiken worden afgestemd op de klimatologische omstandigheden. Nylon-vilt pockets gemaakt van gerecyclede plastic flessen, zijn bevestigd op het HDPE backing board. Dit nylon- vilt is rotvrij en gaat een leven lang mee. De hoge dichtheid maakt een homogene waterdistributie mogelijk. De verticale groene wand zal haar eigen unieke micro-omgeving creëren. De planten worden in de plant pockets geplaatst en de planten groeien in het nylon- vilt. Wij zijn op deze manier in staat een eigen uniek design te creëren waar van u jaren lang plezier zal beleven. Als planten de akoestiek verbeteren en symptomen van het Sick Buidling Sydnrome verminderen, dan moeten ze haast toch ook wel de prestaties op de werkvloer verhogen? Dat doen ze ook! Zoals al eerder genoemd heeft groen een herstellen vermogen op de hersenen. Onderzoek toont aan dat mensen in de nabijheid dus minder stress voelen en ook minder snel vermoeid raken. Het blijkt dat in kantoren met planten de klachten over hoesten, vermoeidheid en een droge en jeukende huid dalen.

Natuurlijk zal er op sommige uitkomsten wel wat aan te merken zijn, maar wat wel boven water blijft is dat planten een positief effect hebben op werknemers. De akoestiek verbeterd en ook visueel draagt het groen zijn steentje bij. Werknemers hebben minder gezondheidsklachten, werken in een betere luchtkwaliteit en voelen zich prettiger in een omgeving met groen.

 

De vertical planting specialist  kan op elke locatie een wand omtoveren tot verticaal groen design. Wij geven op elk groen wand 10 jaar garantie.

"Verticale groene wanden,een schuilplaats voor biodiversiteit en een 'schoonmaaksysteem' in kantoren"

Bekijk ook het nieuws of bezoek onze contactpagina voor meer informatie.