Groene Gevels

Verticale groene gevel is overal mogelijk!

"Een van de grootste uitdaging bij verticale gevels is om het vermogen van de plant boven op de gevel te laten groeien zonder toevoeging van grond. Mede dankzij een milieuvriendelijk systeem wat licht en duurzaam is worden de planten op de juiste manier ondersteund. Vertical planting specialist is dankzij jaren ervaring goed in geslaagd."

Het systeem kan toegepast worden op elke gevel, ongeacht de locatie en het formaat. Ook is het mogelijk om binnen een groene gevel te plaatsen, hierbij is het wel noodzakelijk dat er voldoende licht aanwezig is. Toch is het middels kunstlicht en of klimaatoplossingen mogelijk om de gevels ook in afgesloten ruimtes zonder daglicht te plaatsen .

De verticale groene gevel is opgebouwd uit meerdere onderdelen:

  • U profielen 
  • Petvelt- nylon-pockets van gerecycled plastic flessen
  • geïntegreerd irrigatiesysteem
  • beplanting.

 

Het frame zal aan de muur bevestigd worden. Dit zorgt ervoor dat er een laagje lucht ontstaat wat efficiënt thermisch en fonisch isoleert. De polypropyleenlaag wordt toegevoegd aan het frame om stevigheid te geven aan de constructie en tevens isolerend en waterwerend te werken.

Nylon-vilt pockets zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen en worden bevestigd op het HDPE backing board. Het nylon- vilt is volledige vrij van rot en gaat daardoor zeer lang mee.De planten worden in de pockets geplaatst en groeien in het nylon- vilt. Op deze manier zijn wij in staat een uniek design te creëren waar van u jaren lang plezier zal beleven.

De vertical planting specialist kan op elke saaie betonnen gevel/muur of acchtertuin waar geen mogelijheden zijn van groen een prachtige duurzamen groene 4 seizoenen wand installeren, die ook nog eens weinig onderhoud nodig heeft.  

"Verticale groene gevel, een schuilplaats voor biodiversiteit en een natuurlijk 'schoonmaaksysteem' voor steden"

Bekijk ook het nieuws of bezoek onze contactpagina voor meer informatie.