Voordelen groene gevel

1. Langere levensduur van je gevel
Begroeiing op je gevel zorgt ervoor dat minder UV-licht je gevel bereikt. Omdat UV-licht bouwmaterialen aantast en effect heeft op de levensduur van verf en plastic, zorgt een groene gevel ervoor dat de buitenkant van je huis langer meegaat. Daarnaast zorgt de begroeiing voor minder vochtinslag op de gevel waardoor de kans op scheuren in je gevel afneemt.

2. Verlaging van je energierekening
Een groene gevel zorgt voor een aangename kamertemperatuur in de zomer en een warmere temperatuur in huis in de winter. Het zonlicht wordt namelijk geblokkeerd door de groene gevel en in de winter werkt het andersom, dan blijft de warmte behouden vanwege de isolatie door de begroeiing op je gevel. Gemiddeld kan je per jaar zo’n € 200 besparen op je energierekening.

3. Schonere lucht rondom je huis
Met een groene gevel draag je een steentje bij aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. De toename van CO2 is de belangrijkste oorzaak van de opwarming van de aarde, planten absorberen CO2 waardoor de lucht weer een stukje schoner wordt. Daar krijg je ook nog eens zuurstof voor terug. Dit is zowel goed voor het milieu, als voor jouw gezondheid.

4. Minder omgevingsgeluiden
Groene gevels vangen geluidsgolven op, denk bijvoorbeeld aan geluiden in een drukke straat. De mate van geluidsisolatie verschilt per plant en hangt af van de dikte van de begroeiing. De Klimhortensia en de Wilde wingerd zijn goede voorbeelden voor een betere geluiddemping.

5. Kom in aanmerking voor subsidie
Gemeenten stimuleren groene gevels en groene daken door het verstrekken van subsidies aan de bewoners. Het plaatsen van een groen dak of groene gevel kan je ook nog aanvullen met het plaatsen van zonnepalen. Bekijk op de website van Energiesubsidiewijzer  of je in aanmerking komt voor een subsidie.

 De expertise en de ervaring van  Vertical Planting Specialist garanderen u jarenlang de pluspunten en voordelen van een groene gevel en groene wanden. Er zijn ook verschillende mogelijkheden voor subsidies van groene gevels bij diverse gemeenten. 

Bekijk ook het nieuws of bezoek onze contactpagina voor meer informatie.